De voor- en na­­delen van een thuis­­­batterij

De wereld van energie is volop in beweging en er staan grote veranderingen op komst. Vanaf 2025 worden de salderingsregels aangepast, waardoor het opslaan van energie met een thuisbatterij een steeds serieuzere en lucratieve optie wordt. Ben jij klaar om de controle te nemen over je eigen energievoorziening? Lees dan snel verder!

Opslaan als een pro met een thuis­batterij

Thuisbatterijen zijn er in verschillende maten en capaciteiten, maar voor de meeste huishoudens is een opslagcapaciteit van 5 kilowattuur voldoende. Met zo’n batterij kun je de overtollige energie die je zonnepanelen opwekken, opslaan voor later gebruik. Dat betekent dat je de energie kunt benutten wanneer de zon niet schijnt, zoals ’s avonds of in de winter wanneer er minder zonuren zijn. Plaats de thuisbatterij handig in de garage, bijkeuken of schuur en geniet van een stroomvoorziening die grotendeels onafhankelijk is van het elektriciteitsnet. Benieuwd naar welke thuisbatterij het beste bij jou past? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en bekijk onze uitgebreide productselectie!

Voordelen om van te profiteren

  1. Lagere energiefactuur: Door je eigen opgeslagen energie te gebruiken, verminder je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en zie je een duidelijke daling van je energiekosten. Dat betekent meer geld in je portemonnee voor leuke dingen!
  2. Onafhankelijkheid: Terwijl anderen zich zorgen maken over energietekorten, ben jij altijd voorzien van elektriciteit. Zelfs tijdens stroomuitval fungeert jouw thuisbatterij als een betrouwbare noodstroomvoorziening. Say goodbye tegen kaarsen en zaklampen!
  3. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Door zelf je energie op te wekken en op te slaan, draag je actief bij aan een groenere toekomst. Geen CO2-uitstoot en minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Een kleine stap voor jou, maar een grote stap voor de planeet.

Nadelen om rekening mee te houden

  1. Aanschafkosten: Momenteel zijn thuisbatterijen nog prijzig, met prijskaartjes variërend tussen de 5.000 en 10.000 euro. Het is een investering, maar bedenk dat de prijzen naar verwachting zullen dalen naarmate de technologie zich verder ontwikkelt.
  2. Beperkte onafhankelijkheid: Hoewel je met een thuisbatterij een grote mate van zelfvoorziening bereikt, is het nog niet mogelijk om volledig losgekoppeld te zijn van het elektriciteitsnet. Wees realistisch over de mogelijkheden, maar geniet van de vrijheid die je hebt om je eigen energie te beheren.
  3. Milieubelasting: Laten we eerlijk zijn, we willen niet dat onze groene keuze de aarde schaadt. Daarom moeten we ook aandacht besteden aan de milieubelasting van thuisbatterijen. Sommige batterijen zijn momenteel nog behoorlijk lastig te recyclen of op te ruimen. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan oplossingen, zodat we met een gerust hart kunnen genieten van groene energie en tegelijkertijd onze planeet beschermen.

Laten we samen jouw energie­revolutie starten!

De tijd van afhankelijkheid van traditionele energieleveranciers ligt achter ons. Met een thuisbatterij heb jij de touwtjes in handen en bepaal je zelf hoe je energie gebruikt. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies op maat of ontdek ons uitgebreide assortiment aan thuisbatterijen. De toekomst van energie begint nu, en jij kunt deel uitmaken van deze spannende ontwikkeling. Klaar om te profiteren van groene en slimme energieopslag? We staan voor je klaar!

Wij hebben de oplossing voor jou

Neem contact op

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd genieten van betrouwbare en hoogwaardige zonne-energieproducten en diensten? Ons team van experts staat klaar om jou te helpen.