Wij installeren, adviseren en verkopen

Hoe werkt het

Hoe werkt een zonnesysteem?

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Zonnepanelen produceren stroom zodra er licht op valt. Hoe meer licht er op de panelen valt, hoe hoger de opbrengst. Een zonnepaneel werkt echter ook bij diffuus licht: zonlicht dat de aarde niet direct bereikt, bijvoorbeeld wanneer het bewolkt is. Zonnepanelen is een vorm van duurzame energie.

Omzetten van de energie

Omvormers

De omvormer is een belangrijk onderdeel van het systeem. De opgewekte stroom van de zonnepanelen wordt omgezet van gelijkstrook naar wisselstroom. De stroom kan dan gebruikt worden in het huishouden. Er zijn verschillende soorten omvormers die we kunnen toepassen. Dit kun je onderscheiden in parallel of serieel geschakeld.

Groene stroom gebruiken

De meterkast

Wanneer de stroom is omgezet naar wisselstroom kan dit teruggeleverd worden aan het net. Het is belangrijk dat de meter geschikt is en dat de meterkast volgens de richtlijnen weer wordt opgeleverd. Heb je een oude meterkast met draaistoppen dan wordt de meterkast volledig vervangen.

Omzetten van de energie

Laadstation

Heeft je huis een eigen oprit of parkeerplaats, dan kan je een laadstation installeren voor je elektrische auto. Je bent dan altijd verzekerd van een volle accu en je bent fors minder geld kwijt als laden bij een openbare paal.

Groene stroom gebruiken

Thuisbatterij

Met een batterij kan je opgewerkte energie opslaan in plaats van terugleveren aan het elektriciteitsnet. In veel landen wordt dit al toegepast, in Nederland nu nog weinig. Doordat we hier een salderingsregel hebben is het financieel op dit moment nog niet aantrekkelijk.

Interesse in zonnepanelen?