4.7/5
9.4 van 45 beoordelingen

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn volledig afhankelijk van een aantal verschillende factoren:

  • Het materiaal van de zonnepanelen
  • Het aantal zonnepanelen
  • Het soort zonnepaneel
  • De installatie van zonnepanelen

 

De gemiddelde kosten van een enkele zonnepaneel zou uitkomen op ongeveer: € 230. Natuurlijk mag je je dan afvragen of dat voor jou de juiste keuze is, een duurdere zonnepaneel van hogere kwaliteit zou misschien meer rendement in een kortere tijd kunnen opleveren waardoor je terugverdientijd weer korter is. Beter materiaal kan zorgen dat je zonnepanelen blijven werken zoals ze zouden moeten en dat de efficiëntie hoog blijft. Kortom is er niet één standaard prijs die kan bepalen wat je moet betalen voor een zonnepaneel, dit is volledig afhankelijk van de situatie en jouw wensen. De kosten van zonnepanelen van hoge kwaliteit zit gemiddeld op €300.

kosten zonnepanelen

De kosten van de installatie van zonnepanelen

Naast de kosten van de zonnepanelen heb je natuurlijk ook kosten aan de installatie, mits je die niet zelf uitvoert. Ook hierbij gelden meerdere factoren hoe duur de installatie is. Ook is het belangrijk dat je dak geschikt is voor het gebruik van zonnepanelen, dit is ook niet altijd het geval. Ben je van plan 10 zonnepanelen te laten installeren? Dan kost gemiddeld € 5.500 inclusief de zonnepanelen. Gelukkig kan je een deel van de aankoop én installatie van zonnepanelen terug vragen bij de Belastingdienst.

Besparen op zonnepanelen

Je zou natuurlijk ook zelf de installatie kunnen doen. Alleen kan dit erg ingewikkeld zijn en kan het soms zelf gevaarlijk zijn. Zorg dat als je dit zelf gaat doen je echt weet waar je mee bezig bent. Er zijn vele handleidingen te vinden over alles wat je moet weten over de installatie van zonnepanelen. Twijfel je over het zelf installeren of heb je advies nodig? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Direct contact

Kun je geen antwoord vinden op je vraag? Onze specialisten staan je graag persoonlijk te woord. Bel of mail Mail ons dan, via de button hieronder vind je het juiste mailadres en wij helpen je graag verder!

Een prijsopgave ontvangen?