4.7/5
9.4 van 45 beoordelingen

Hoe krijg ik subsidie voor zonnepanelen?

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er sinds 2013 niet meer maar er zijn alsnog vele voordelen om je uitgaven voor zonnepanelen te verlagen. Je kan namelijk je BTW over de aankoop en installatie van je zonnepanelen terugvragen, dit kan al zeker honderden euro’s schelen. Daarnaast is het ook mogelijk om samen met andere inwoners binnen je gemeente iets te organiseren voor zonnepanelen zodat er subsidie kan worden aangevraagd voor de gezamenlijke actie.

Subsidie voor zonnepanelen aanvragen

Een subsidie op de aankoop van zonnepanelen bestaat dus helaas niet meer, maar je BTW terug vragen is nog wel een mogelijkheid omdat het doel van de overheid is om per 1 januari 2023 de BTW op zonnepanelen te verlagen naar 0%. Wanneer je de BTW terug vraagt zorg er wel voor dat het energiecontract en de factuur van het energiebedrijf op dezelfde naam staan. Wanneer je zonnepanelen ook functioneren als dakbedekking dan mag je 1/3 terugvragen van de betaalde BTW.

subsidie zonnepanelen

Aanvraagtermijn

Het is verplicht binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar je BTW terug te vragen, doe je dit niet dan kan je nog een ‘ambtshalve teruggaaf’ verzoeken wat je kan aanvragen tot 5 jaar na het jaar van aanschaf.

De salderingsregeling

Je heb er waarschijnlijk al over gehoord, je kan geld verdienen met de opgewekte stroom die je niet verbruikt. Dit heet de salderingsregeling. Alleen op het moment dat je panelen meer energie opwekken dat je op dat moment gebruikt dan kan je eraan verdienen, dat is de ene dag wat meer dan de andere. Het is wel belangrijk dat je energiemeter geschikt is om energie terug te leveren, dit kan bijvoorbeeld met een ‘slimme’ meter. Een slimme meter geeft via het mobiele telefoonnetwerk automatisch de meterstanden door, daarnaast kan deze slimme meter dus ook de levering van energie bijhouden en dus salderen.

Direct contact

Kun je geen antwoord vinden op je vraag? Onze specialisten staan je graag persoonlijk te woord. Bel of mail Mail ons dan, via de button hieronder vind je het juiste mailadres en wij helpen je graag verder!

Een prijsopgave ontvangen?