Bij Zonne-Man: Snelle service, een glimlach op elk dak en misschien zelfs een verkoelend ijsje!

Maak kennis met Menno, een van onze enthousiaste zonnepanelen monteurs. Geen gelikt verhaal over hoe geweldig we zijn, maar eerlijke antwoorden rechtstreeks van Menno zelf. We spraken onze collega over of hoe het komt dat hij altijd zo goedlachs is op het werk. Tip: geef hem een ijsje als hij langskomt. Hij vertelt je waarom zijn werk zo cool is (letterlijk en figuurlijk!) en hoe het bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Ga er lekker voor zitten en leer meer over Menno, zonnepanelen en de positieve impact die we samen kunnen maken.

Na een geslaagde installatie, genieten we graag samen van een verkoelend ijsje!
“Na een geslaagde installatie, genieten we graag samen van een verkoelend ijsje!”

Vertel eens, wat maakt jouw werk als zonnepanelen-monteur interessant?

“Het is zo lekker afwisselend. De ene dag zit ik op kantoor en de volgende dag ben ik op locatie bezig om klussen uit te voeren en problemen op te lossen. Ik kom ook overal in Noord-Holland: van Castricum tot Hoorn. Mijn interesse in duurzaamheid kwam al naar voren bij mijn vorige baan bij Zonneplan. Hier heb ik drie jaar lang installaties van zonnepanelen gedaan.
Ik vind het belangrijk om zuinig te zijn met de middelen die we hebben op aarde. Het stukje duurzaamheid is iets wat ik ook mee wil geven aan mijn eigen kids. En ik heb bij Zonne-Man de leukste baas die er is, haha. Onyiu is namelijk een vriend van me.”

Stel, ik wil graag zonnepanelen… hoe gaat dat proces in zijn werking?

“Nou, eigenlijk ben jij dan degene die de eerste stap zet, haha. De interesse komt namelijk meestal van de klant zelf die nieuwsgierig is naar zonnepanelen óf al weet dat hij ze wil.

Je neemt contact met ons op via ons contactformulier op onze website. Vervolgens doet Commercieel Medewerker, Babet een eerste telefonisch adviesgesprek en regelt een tweede adviesgesprek op locatie.

Mijn collega Hanno en ik doen hierna een technische controle. Zijn er geen beren op de weg? Dan ga ik aan de slag met de realisatie van de zonnepanelen! Als team werken we heel goed samen met elkaar omdat iedereen zijn eigen expertise heeft.”

Hoe zorg jij ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen tijdens de aankoop van hun nieuwe zonnepanelen?

“Klantgerichtheid, betrouwbaarheid en positieve energie zijn mijn keywords! Door klanten op hun gemak te stellen krijgen ze vertrouwen in het gehele proces van zonnepanelen. Zo gaan we altijd eerst persoonlijk langs voor een adviesgesprek bij de klant om te kijken of het klikt en of het technisch gezien mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen.

En wat ook heel belangrijk is, is om niet te veel druk te leggen op de ander om iets te willen verkopen. Ik hecht meer waarde aan de persoonlijke benadering en de adviserende rol in het contact met de klant. Dat is uiteindelijk waar mensen enthousiast van worden.”

Loop je nou ook weleens tegen uitdagingen aan?

“Zeker! Ik heb ook wel eens te maken gehad met een ontevreden klant, maar dit heb ik kunnen oplossen door het probleem zelfstandig en snel op te pakken. Uiteindelijk was hij tevreden en dat is waar je het voor doet!

Op de website kun je als klant ook altijd aangeven als er iets aan de hand is. Een collega van mij bekijkt de mail en dezelfde dag wordt er nog contact opgenomen. Dat is ook het fijne aan ons kleine en hechte team: snel schakelen én altijd scherp zijn.”

Menno, heb jij nog een goed advies dat je zou willen geven aan klanten die zonnepanelen overwegen?

“Heb geduld om de langetermijnvoordelen te zien. Hoewel het aanschaffen van zonnepanelen initieel een investering kan zijn, zul je op de lange termijn aanzienlijk besparen op je energiekosten en een waardevolle bijdrage leveren aan het milieu. Dus, mijn advies is: ga ervoor en geniet van de voordelen die zonnepanelen te bieden hebben! Oja, en vergeet niet om mij een ijsje te geven als ik langskom, dan krijg je die lach zeker niet van mijn gezicht, haha.”

Wij hebben de oplossing voor jou

Neem contact op

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd genieten van betrouwbare en hoogwaardige zonne-energieproducten en diensten? Ons team van experts staat klaar om jou te helpen.