Omvormers

Zonne-Man biedt verschillende soorten omvormers aan om de energie van jouw zonnepanelen om te zetten in bruikbare stroom voor in huis of op het bedrijf. Het juiste type omvormer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ligging en oriëntatie van de zonnepanelen en eventuele schaduw op het dak. Op deze pagina vind je informatie over de verschillende omvormers die Zonne-Man aanbiedt en welke het beste bij jouw situatie past.

Solis omvormer

De Solis stringomvormer is de ideale keuze wanneer al jouw zonnepanelen op dezelfde manier gericht zijn en er geen schaduw op je dak valt. Door de zonnepanelen in serie aan elkaar te koppelen, zorgt de stringomvormer voor een efficiënte omzetting van de opgewekte gelijkstroom naar wisselstroom. Bij Solis ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid, met een breed ingangsspanningsbereik en MPP-trackers die behoren tot de beste binnen de PV-branche. De Solis stringomvormers zijn bovendien zeer efficiënt en kunnen tot wel 10% extra opbrengst genereren, dankzij hun vermogen om actief op schaduw te reageren.

Solaredge + power optimizers omvormers

Solaredge biedt centrale omvormers in combinatie met power optimizers per zonnepaneel, waardoor de panelen geen invloed op elkaar hebben. Dit is vooral handig bij schaduwvorming of verschillende dakvlakken. Bij Solaredge ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. Het systeem is bovendien eenvoudig uit te breiden, doordat het aantal panelen per string niet van belang is.

Enphase micro-omvormers

Bij Zonne-Man staat jouw veiligheid voorop. Daarom bieden wij Enphase micro-omvormers aan, een van de veiligste zonnetechnologieën op de markt. Ieder zonnepaneel heeft zijn eigen micro-omvormer, waardoor de panelen geen invloed op elkaar hebben. Dit maakt het systeem perfect voor daken met verschillende oriëntaties en schaduwvorming. Het Enphase-systeem is bovendien makkelijker uit te breiden dan Solaredge, omdat je niet afhankelijk bent van een bepaald aantal panelen in een string. Het is ook mogelijk om meerdere typen zonnepanelen aan te sluiten, waardoor toekomstige uitbreiding gemakkelijk is. Enphase biedt een lange levensduur en bevat geen centrale omvormer in huis. Bovendien geniet je met 25 jaar garantie van de meeste zekerheid in de branche.

Wij hebben de oplossing voor jou

Neem contact op

Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd genieten van betrouwbare en hoogwaardige zonne-energieproducten en diensten? Ons team van experts staat klaar om jou te helpen.