Altijd zonnig bij
Zonne-Man in
dijk en waard

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor zonnepanelen, laadpalen en batterij-opslag in de regio Dijk en Waard? Je hebt ons gevonden! Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise ben je niet alleen verzekerd van de beste kwaliteit zonnepanelen in Gemeente Dijk en Waard, maar ook van een flinke dosis zonnigheid in onze service. 

Duurzame missie

Onze missie? Jou en de omgeving van Dijk en Waard voorzien van duurzame zonne-energie oplossingen.

En een glimlach op je gezicht toveren, natuurlijk! Of je nu zonnepanelen voor je woning of bedrijf zoekt, wij hebben de perfecte oplossing. En voor de elektrische autobezitters in Dijk en Waard die hun auto willen voeden met zonnestralen, hebben we zonnepanelen met een laadstation.

Persoonlijk advies in hartje dijk en waard

Wij begrijpen dat iedereen uniek is. Daarom krijg je van ons een persoonlijk adviesgesprek op locatie in Dijk en Waard. Ons team van experts biedt begeleiding bij elke stap. 

Waarom is Zonne-Man je ideale partner?

Waarom zou je als inwoner van Dijk en Waard voor Zonne-Man kiezen? Naast onze stralende persoonlijkheid: 

Hoogwaardige kwaliteit zonnepanelen

Wij werken alleen met de beste merken: topkwaliteit voor op je dak! Bekijk ons aanbod zonnepanelen.

Snelle levering van zonnepanelen
in Dijk en Waard

Snelle levering van zonnepanelen in Dijk en Waard: We zijn sneller dan je schaduw op een zonnige dag. We vertellen je graag hoe we werken, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. 

Optimaal rendement van zonnepanelen in
Dijk en Waard

Met onze technologie haal je het maximale uit je panelen.

WAT VINDEN
DIJK & WAARDERS?

 • 5,0 waardering

  Prima werk geleverd!

  De voorlichting vooraf was duidelijk, de afspraken werden prima nagekomen, de installateurs deden echt goed werk en de administratieve afhandeling (rekening, enlighten.enphaseenergy toegang) verliep ook uitstekend.

  Klant, Zuid – Scharwoude
 • 5,0 waardering

  Mijn ervaring met Zonne-man is uitstekend.

  Mijn ervaring met Zonne-man is uitstekend. In aanloop naar het plaatsen van zonnepanelen veel onderzoek en bij anderen navraag gedaan omtrent hun ervaringen met een groot aantal installateurs. Zonne-man onderscheidde zich o.a door iemand langs te sturen die zelf ook genoeg installatie ervaring had (zowel op het dak als in de meterkast!) om een gedegen inschatting te maken wat wel en niet kon. Hierdoor was geen extra installatie bezoek vooraf nodig wat bij de meeste andere installateurs wel gebeurt en waarbij dan blijkt dat e.e.a. volgens hen toch niet kan…kost extra natuurlijk! Ook fijn is dat er geen aanbetaling wordt gevraagd: alles achteraf. Installatie gebeurde op vooraf afgesproken dag en tijdstip door 3 kundige, netjes werkende, installateurs.

  Bart, Broek op Langedijk

Thuisbatterijen: nóg meer controle over je eigen energie in dijk en waard

Zoek je een leverancier voor thuisbatterijen in Dijk en Waard? Met een thuisbatterij van Zonne-Man neem je het heft volledig in eigen handen, zelfs in een fluctuerende markt. Deze batterijen laten je dubbel genieten van je eigen zonne-energie. Denk er eens over na: je zonnepanelen leveren overdag stroom, maar wat gebeurt er met die energie als je er niet bent? Normaal gesproken gaat deze terug naar het net. Maar met een slimme thuisbatterij is dat verleden tijd. Je slaat je eigen zonnestroom overdag op en gebruikt het wanneer jij dat wilt. 

 
Zo word je minder afhankelijk van het net en zeg je vaarwel tegen die wispelturige energieprijzen. Met de stijgende energieprijzen kan deze investering zich sneller terugbetalen dan je zou denken. 

Veelgestelde vragen

Om zoveel mogelijk rendement te halen uit je zonnepanelen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zonnepanelen onder zo goed mogelijke omstandigheden presteren. In Nederland schijnt nou eenmaal niet altijd de zon dus is het belangrijk om zoveel mogelijk uit de zonnestralen te halen die er wel zijn. Om de ideale omstandigheden voor zonnepanelen te krijgen zijn er een aantal aspecten die dat kunnen verbeteren, zoals:

 • De oriëntatie van de zonnepanelen: Een schuin dak op het zuiden vangt de meeste zonnestralen op en geeft dus de hoogste stroomopbrengst. Maar ook een dak op het oosten en westen is vaak prima geschikt. De stroomopbrengst zal wat lager zijn dan op het zuiden, maar het is nog steeds aantrekkelijk. Staan je zonnepanelen bijvoorbeeld op een noordelijke oriëntatie, dan haal je waarschijnlijk niet het meeste uit je zonnepanelen.
 • De schaduw: Schaduw zorgt er natuurlijk voor dat er minder zonnestralen je zonnepanelen bereiken. Als je geen optimizers gebruikt kan zelfs je hele zonnepanelen-installatie minder efficiënt werken wanneer je panelen in de schaduw staan en krijg je dus veel minder opbrengst.
 • Een Optimizer: Een optimizer, ook wel micro-omvormer zorgt ervoor dat elk zonnepaneel afzonderlijk uitgelezen kan worden. Als één paneel minder functioneert, door bijvoorbeeld schaduw, heeft dit bij het gebruik van optimizers geen invloed op de opbrengst van de andere panelen. Ook kun je bij door het gebruik van optimizers het gebruik per paneel bekijken. Zonder Optimizer genereren alle panelen even veel energie als de zwakste schakel. Wanneer je panelen dus in de schaduw staan heeft dat effect op je gehele installatie.
 • De hoek van je panelen: Een perfecte helling zorgt voor de meest optimale energieproductie. Bij een platdak moet je denken aan 36 graden en met een hellend dak tussen de 30 en 35 graden. Een te grote hoek zou bijvoorbeeld ook schaduw kunnen creëren voor achterliggende zonnepanelen. Het kan wel per installatie verschillen welke hoek de beste keuze is.
 • Hoe schoon je panelen: zijn Zeker niet onbelangrijk is het schoonhouden van je panelen zodat ze zo goed mogelijk werken.
 • De temperatuur: De ideale temperatuur voor het produceren van energie is 25 graden bij een lichtintensiteit van 1000W per m2. Veel mensen denken dat bij een hittegolf je meer energie produceert, het omgekeerde is helaas waar. Omdat de panelen erg heet worden lever je al snel 20% opbrengst in.

Laat je niet ont­moedigen door de ideale omstandig­heden van zonne­panelen

Conclusie: Er zijn vele manieren en omstandigheden die de productie van energie verhogen bij je zonnepanelen. Laat je vooral niet tegenhouden als niet alle situaties ideaal zijn, het opwekken van groene energie kan altijd een voordeel zijn ook in wat minder ideale omstandigheden voor zonnepanelen.

Meerdere factoren spelen een rol

Zonnepanelen kunnen een hoop geld kosten maar gelukkig kan je het volledige bedrag in een aantal jaren terug verdienen. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt natuurlijk ook aan wat voor soort zonnepanelen je hebt aangeschaft, van welk materiaal ze zijn gemaakt, hoe de zonnepanelen zijn afgesteld en hoeveel zon-uren je zonnepanelen ontvangen. Wanneer je zonnepanelen goed zijn afgesteld en je ze voor gemiddelde kosten hebt aangeschaft en laten installeren zou je binnen gemiddeld 7 jaar de kosten moeten hebben terug verdiend.

De terug­verdien­tijd zonne­panelen inkorten

Er zijn meerder manieren om de terugverdientijd van zonnepanelen in te korten, één van de belangrijkste manieren is een omvormer van goede kwaliteit te gebruiken. Het is ook mogelijk gebruik te maken van een optimizer, die optimaliseert de productie van zonne-stroom binnen een zonnestroomsysteem. Zonder optimizer is het systeem zo sterk als zijn zwakste schakel, dat betekend dat alle zonnepanelen een verlaagde prestatie leveren omdat er bijvoorbeeld één zonnepaneel in de schaduw staat.

Wat ook veel kan opleveren is het meeste stroom gebruiken op het juiste moment. Normaal gezien word je aangeraden om tijdens de daluren energie te gebruiken, met zonnepanelen gaat dit net iets anders. Omdat de zon juist midden op de dag de meeste energie levert kan je het beste je was overdag draaien. Ben je niet thuis overdag? Tegenwoordig hebben de meeste wasmachines automatische programma’s die je overdag kunt laten draaien.

Daarnaast zijn er nog enkele kleine tips die je terugverdientijd kunnen inkorten:

 • Zorg dat je minder stroom hoeft te gebruiken, vervang bijvoorbeeld alle lampen voor LED en zet niet niet alle apparaten tegelijk aan maar verdeel het over de dag.
 • Zorg dat je zonnepanelen goed schoon zijn.
 • Gebruik de ECO standen van je apparaten als dat mogelijk is.
 • Maak gebruik van de Salderingsregeling en verkoop je energie.

Vanaf 2025 worden de salderingsregels aangepast, waardoor het opslaan van energie met een thuisbatterij een steeds serieuzere en lucratieve optie wordt. Ben je benieuwd of een thuisbatterij misschien een goede uitkomst biedt voor jou? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Laat Dijk en waard stralen 

 
Er zijn tal van opties die we met jou kunnen bespreken. Kies voor een groenere, zonnigere toekomst en stap over op zonne-energie met Zonne-Man in Dijk en Waard. Neem vandaag nog contact met ons op en laat je dag stralen! 🌞 

Vossenkoog 10
1822 BG Alkmaar
072 20 20 975

© zonne-man.nl | Algemene voorwaarden